Violeta Alexandru: Solicitări de șomaj tehnic pentru 298.000 de angajați

27
2 minute de lectură

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus, luni, în ședința de Guvern, că un număr de 34.000 de firme au depus solicitări de șomaj tehnic pentru 298.000 de angajați. Alți 35.000 de români, care nu lucrează prin contract de muncă, cer și ei șomaj tehnic.

Violeta Alexandru a declarat că activitatea Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), cât și a Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) procesează solicitările venite din partea angajatorilor pentru șomajul tehnic. Totul se procesează online, a precizat ministrul.

„La nivel național, ANOFM are, în acest moment, un număr de 34.000 de solicitări de la companii pentru un număr de aproape 300.000 de angajați, respectiv 298.000 de angajați, iar AJPIS-urile au înregistrat puțin peste 35.000 de cereri. Ele în prezent sunt în prelucrare, de așa manieră ca atunci când avem rectificarea bugetară, ceea ce știu că se întâmplă curând, să se și proceseze plățile”, a spus Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat sunt probleme legate de completare eronată a informațiilor, care sunt, apoi corectate, printr-o comunicare a funcționarilor cu reprezentanții angajatorilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele