Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în turul 2

95
2 minute de lectură

Simona Halep (27 de ani, nr. 7 WTA) a debutat cu dreptul la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Fostul lider mondial s-a calificat în turul secund după ce s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5, în fața jucătoarei din Belarus Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, nr. 36 WTA), informează Mediafax.

Sportiva din România nu a avut un meci ușor. În primul act s-a impus după 51 de minute de joc, în timp ce, în setul al doilea a fost nevoită să revină de la 5-2 pentru adversara sa pentru a câștiga întâlnirea. Partida, disputată pe terenul 1 de la All England Club, a durat o oră și 38 de minute.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Mihaela Buzărnescu și Jessica Pegula.

Sasnovich nu are niciun trofeu WTA în carieră, dar a disputat două finale, pe hard. În 2015 a fost învinsă în ultimul act al turneului de la Seul de Irina Begu, iar în 2018 a fost depăşită în meciul cu trofeul pe masă, la Brisbane, de către Elina Svitolina. Aliaksandra a ocupat un loc 30, anul trecut, cel mai bun din carieră şi are în cont 2.3 milioane de euro, sumă provenită din tenis.

UPDATE:

Mihaela Buzărnescu (31 de ani, nr. 53 WTA) a câștigat primul tur la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Sportiva din România a trecut de jucătoarea din America Jessica Pegula (25 de ani, nr. 72 WTA) și s-a calificat în turul secund acolo unde se va întâlni cu Simona Halep.

Mihaela Buzărnescu s-a impus în două seturi, 6-4, 6-4, după o oră și 23 de minute de joc. Tenismena din București a început cu stângul meciul, a pierdut serviciul în game-ul de debut, dar și-a revenit pe parcurs și și-a adjudecat primul set cu 6-4. Al doilea act l-a câștigat după 40 de minute cu același scor, 6-4.

Confruntarea dintre Mihaela Buzărnescu și Simona Halep se va disputa miercuri, 3 iulie, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în 2008, pe zgura de la Monteroni D’Arbia, unde fostul lider mondial s-a impus în două seturi, cu 6-3, 6-0.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele