Zeci de arestări operate de polițiștii ruși la protestul de la Moscova

103
1 minut de lectură

Poliția de la Moscova a reținut peste 25 de participanți la un protest față de o decizie a autorității electorale care va face imposibilă participarea mai multor candidați ai opoziției la alegerile locale din capitală Rusiei, informează publicația Time, preluată de Mediafax.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la manifestație, care nu a fost autorizată de autorități.

Comisia electorală de la Moscova a anunțat că majoritatea candidaților susținuți de opoziției nu au reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la alegerile pentru Duma capitalei ruse, ce vor avea loc pe 8 septembrie.

Comisia a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidați sub pretextul că ar fi false, acuzații respinse categoric de liderii opoziției.

Mai mulți activiști, inclusiv Ilia Iașin, un critic acerb al președintelui Vladimir Putin, au chemat locuitorii orașului la o întâlnire a politicienilor cu alegătorii, eveniment care s-a transformat într-un marș până la Primăria Moscovei și apoi la sediul comisiei electorale.

Un purtător de cuvânt al Poliței de la Moscova a declarat că peste 25 de persoane, inclusiv organizatorii mitingului, au fost reținuți pentru că nu au răspuns somațiilor forțelor de ordine de a înceta acțiunile de protest.

Participanții au scandat sloganuri antiguvernamentale și împotriva președintelui rus Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele