Arabia Saudită intensifică discuțiile informale pentru încetarea conflictului din Yemen

8
1 minut de lectură

Arabia Saudită intensifică discuțiile informale cu mișcarea insurgentă hutti sprijinită de Iran privind încetarea conflictului din Yemen, au declarat joi surse din cadrul discuțiilor, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Discuțiile au fost începute în Iordania în luna sedptembrie, au declarat trei surse, Riyadul asumându-și singur responsabilitatea eforturilor alianței militare arabe care luptă în Yemen după retragerea principalului său partener, Emiratele Arabe Unite.

Discuțiile au început după ce rebelii hutti și-au anunțat intenția de a pune capăt atacurilor transfrontaliere cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în cazul în care coaliția va opri atacurile aeriene din Yemen, au declarat sursele.

O a patra sursă a declarat că „discuțiile privind finalizarea pactului de securitate înaintează foarte repede acum prin intermediul mai multor canale”, dar Riyadul este în continuare îngrijorat de securitatea granițelor sale.

„Avem un canal deschis cu hutti din 2016. Continuăm aceste discuții pentru a sprijini pacea în Yemen”, a declarat un oficial saudit.

Un oficial hutti, sub protecția anonimatului, a confirmat că grupul va discuta despre o încetare a conflictului cu Riyadul, dar a avertizat că răbdarea lor „are o limită”.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele