BERD interesată să participe la privatizarea Hidoelectrica

38
1 minut de lectură

Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, a declarat luni, că producătorul de energie este implicat, în prezent, în preluarea activelor CEZ din România, transmite Mediafax. „Vrem să mergem pe ideea de diversificare. În producţie, suntem implicaţi în procesul de preluare a activelor CEZ. Aşteptăm să vedem schemele de susţinere pe regenerabile din partea statulul. Partea de gaz nu este interesantă pentru Hidroelectrica, pentru că o fac alţii mai bine decât noi. Plusul de valoare este că noi producem exclusiv energie verde”, a spus oficialul producătorului de energie, la ZF Power Summit 2020.

Potrivit acestuia, în viitor, Hidroelectrica va fi o companie puternic diversificată în resurse regenerabile, cu o pondere de investiţii mult mai mare, într-o Românie în care Hidroelectrica va adăuga 1.000 megawaţi în sistem.

Bogdan Badea a susţinut că pe măsură ce se apropie de conceptul de piaţă unică, Hidroelectrica va fi o companie care se va simţi foarte bine pe pieţele internaţioanle.

În prezent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este interesată de Hidoelectrica și ar dori să participe la o prelistare la bursă a companiei, cu un procent de 5% sau 10%, a declarat luni ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Ministrul a subliniat că Guvernul doreşte ca statul să păstreze pachetul majoritar al Hidroelectrica.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele