FOTO & VIDEO| 43 de morți și zeci de persoane dispărute, în urma inundațiilor din Jakarta

56
3 minute de lectură
Sursa: Twitter/ @ajplus

Cel puțin 43 de persoane au decedat, iar alte câteva zeci sunt date dispărute, din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren care au afectat capitala Indoneziei, Jakarta, și zona înconjurătoare în ultimele zile, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Aproximativ 400.000 de oameni au fost evacuați, fiind cazați în adăposturi temporare, iar multe persoane încă nu se pot întoarce la casele lor, care sunt încă acoperite de ape, au spus autoritățile.

Mai multe zone al orașului și din împrejurimi au fost inundat în urma precipitațiilor abundente căzute începând de pe 31 decembrie, iar autoritățile indoneziene au avertizat că ploile torențiale ar putea continua și în zilele următoare.

Sursa: Twitter/ @ajplus

Din cauza inundațiilor, circulația feroviară în Jakarta a fost parțial blocată și în unele zone s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică.

Acesta este cel mai mare dezastru natural din zona Jakartei după inundațiile din 2013, care s-au soldat cu 57 de morți.

Sursa: Twitter/ @ajplus

Ploile musonice și debitul crescut al râurilor au provocat acoperirea cu ape a mai multor cartiere din zona metropolitană a Jakartei și au provocat alunecări de teren în districtele Bogor și Depok, aflate la periferia orașului, precum și în zona învecinată, Lebak.

Sursa: Twitter/ @ajplus

Nivelul apelor în unele zone a început joi seară să scadă în unele părți ale orașului, permițându-le locuitorilor să se întoarcă la casele lor.

Agenția de Geofizică din Indonezia prognozează că fenomenele meteorologice extreme ar putea afecta țara până pe data de 7 ianuarie.

Sursa: Twitter/ @ifrc

În Jakarta și zona din jur locuiesc peste 30 de milioane de oameni, însă orașul se confruntă cu o serie de probleme grave, de la risc crescut de inundaţii la supraaglomerare şi poluare.

Printre problemele grave cu care se confruntă Jakarta este şi cel al scufundării unor părţi din oraş din cauza extracţiei necontrolate de apă din subteran. Un studiu realizat de Institutul de Tehnologie Bandung a concluzionat că până la 36% din oraşul Jakarta s-ar putea afla sub ape până în 2050.

În aceste condiții, Guvernul a anunțat anul trecut că va mută capitala în provincia Kalimantanul de Est pe insula Borneo.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele