IEA: Creșterea cererii globale de petrol ar putea încetini din anul 2025

9
1 minut de lectură

Creșterea cererii globale de petrol ar putea încetini începând cu 2025, eficiența combustibilului îmbunătățindu-se, iar vehiculele electrice fiind tot mai prezente pe piață, dar experții nu se așteaptă ca industria să fie în vârf în următorii ani, a declarat Agenția Internațională pentru Energie, preluată de Mediafax.

IEA, cu sediul la Paris, care sfătuiește guvernele occidentale în privința politicii energetice, a declarat, în Perspectiva Energetică anuală Mondială a energiei pentru perioada din prezent până în 2040, că cererea va continua să crească, chiar dacă va exista o încetinire accentuată în 2030, relatează Reuters.

Scenariul central al agenției – care încorporează politicile energetice existente și țintele anunțate – este că cererea de petrol va crește cu aproximativ 1 milion de barili pe zi în medie, în fiecare an, până în 2025, de la 97 milioane barili în 2018.

Agenția prevede, totodată, o majorare a cererii cu 0,1 milioane de barili pe ani în anii 2030, până la 106 milioane barili în 2040.■

Urmăriți-ne și pe Facebook!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele