Milion de vaccinuri administrate. România – în topul țărilor UE la campania de vaccinare!

România - locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane. Peste 1 mln doze de vaccin COVID-19 administrate în România. UE a decis să scurteze procesul de aprobare pentru vaccinurile coronavirus care sunt modificate pentru a proteja mai bine împotriva noilor mutații ale virusului.

211
2 minute de lectură

Peste 1 milion de vaccinuri COVID-19 au fost administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie. Astfel, România ocupă locul 3 în Europa la doze administrate / 100 de persoane, conform RO Vaccinare – platforma națională oficială de informare privind vaccinarea COVID-19.

„Peste 1 milion de doze administrate. România – locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane ”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a RO Vaccinare.

Astăzi, 15 februarie, va începe vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. Conform celei de-a doua faze a campaniei naționale de vaccinare, aceasta va acoperi persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani care lucrează în zone esențiale și fac parte din grupuri vulnerabile.

1 milion de vaccinuri COVID-19 administrate în România. Peste 675.000 de persoane au primit vaccinul COVID-19 în România până joi, 11 februarie. În jur de 341.000 au primit prima doză, în timp ce 334.188 au primit ambele doze. În prezent, România folosește trei tipuri de vaccinuri împotriva infecției COVID-19: Moderna, Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Peste 2.600 de efecte secundare frecvente și minore au fost raportate în țară. Potrivit RO Vaccinare, efectele secundare raportate sunt febră, dureri de cap, dureri musculare sau articulare sau dureri în apropierea locului de injectare.

Campania de vaccinare COVID-19 a României se desfășoară în trei etape, dintre care două sunt deja în desfășurare. Primul a început pe 27 decembrie și a vizat personalul medical. A doua fază a fost planificată să înceapă pe 15 ianuarie și acoperă grupurile vulnerabile și cei care lucrează în domenii esențiale. A treia etapă va include restul populației.

UE a decis să scurteze procesul de aprobare pentru vaccinurile coronavirus care sunt modificate pentru a proteja mai bine împotriva noilor mutații ale virusului, a declarat duminică comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides. „Am decis acum că un vaccin care a fost modernizat de producător pe baza vaccinului anterior pentru a combate noile mutații nu va trebui să treacă prin întregul proces de aprobare”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele