Oprișan: Ana Birchall ar trebui să-și țină gura. Existența Secției Speciale este justificată

99
2 minute de lectură
Foto: Facebook

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, vineri, că fostul ministru al Justiției, Ana Birchall ar trebui „să-și țină gura” în legătură cu funcționarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, susținând că existența secției speciale este justificată, transmite MEDIAFAX.

Marian Oprișan a declarat, vineri, că Ana Birchall ar trebui „să-și țină gura”, referindu-se la concluziile pe care fostul ministru al Justiției le-a comunicat în privința funcționarea Secției Speciale, concluzii la care grupul interministerial de lucru a ajuns.

„Din cauza faptului că, și o spun cu toată responsabilitatea, atâta timp cât judecătorii din România intră sub jurisdicția de anchtă a DNA-ului, niciun cetățean al României nu poate avea garanții că poate exista un proces echitabil între cetățeanul respectiv și DNA. Pe de altă parte, nu există egalitate de arme, pentru ca în discuție este ce poate să facă apărarea și ce poate face acuzarea. Acuzarea poate face de 30 de ori mai multe lucruri decât apărarea. Existența Secției Speciale pentru Investigarea Magistratilor este perfect justificată și ea s-a născut ca soluție la marile abuzuri ale parchetelor”, a mai declarat Oprișan.

Întrebat dacă Ana Birchall a încălcat linia partidului, social-democratul a răspuns: „Nu că a încălcat-o, dar a exagerat”.

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că „sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele