Orban, întrevedere cu reprezentanții Exxon: Guvernul, deschis pentru sprijinirea investițiilor

68
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Guvernul a transmis companiei Exxon Mobil deschiderea pentru sprijinirea continuării investiției în proiectul exploatării offshore de gaze naturale din Marea Neagră, a declarat vineri premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

După ce în vară Exxon ar fi notificat Guvernul PSD că dorește să-și vândă cota de 50% din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, din cauza numeroaselor dispute privind cadrul fiscal pentru exploatările offshore, gigantul petrolier ar fi angajat în toamna aceasta consultanți pentru a găsi potențiali cumpărători.

Premierul Orban și ministrul Economiei Virgil Popescu au avut o întâlnire, miercuri, la Palatul Victoria cu reprezentanții companiei americane de petrol și gaze din țara noastră.

„Am avut o discuție despre perspectivele proiectului exploatării gazelor naturale la Marea Neagră. A fost o discuție în urma căreia nu am tras niște concluzii ci doar am arătat deschiderea Guvernului nostru pentru sprijinirea investitorilor serioși care fac investiții importante în România”, a precizat vineri prim-ministrul, care a participat la Adunarea Generală a membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Participația de 50% a Exxon în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, a fost evaluată la 250 de milioane de dolari, de către consultanții angajați de compania americană. De altfel, Exxon a întocmit în ultimele luni o listă extinsă de active din cel puțin 11 țări pe care dorește să le vândă.

Printre companiile interesate și contactate de ExxonMobil pentru Neptun Deep ar fi Romgaz și PGNiG, compania de petrol și gaze controlată de statul polonez.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele