Procurorul general al SUA speră ca România să renunțe la modificările care subminează anticorupția

232
2 minute de lectură

România este unul dintre cei mai importanți parteneri ai SUA în lupta contra criminalității, se arată într-o declarație de presă a procurorului general al SUA, William Barr, postată pe site-ul Departamentului de Justiție.

Înaltul oficial american și-a încheiat vizita la București, unde a avut întâlniri inclusiv cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Ana Birchall.

În declarația menționată, procurorul general al SUA face referire și la modificările legislative în domeniul justiției operate în ultimii doi ani de majoritatea PSD-ALDE, exprimându-și, în acest context, speranța că se va reveni asupra lor.

Mai jos, declarația integrală:

”România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva criminalității transfrontaliere. Cu sprijinul României, am avut posibilitatea să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupuri de crimă organizată implicați în acțiuni globale de fraude pe internet. România a oferit și sprijin esențial pentru DEA în ceea ce privește operațiuni contra traficului de droguri.

Parteneriatul nostru se bazează, tradițional, pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept și pe buna guvernare și pe înțelegerea comună că acestea formează fundamentul pentru îmbunătățirea prosperității și securității noastre comune.

Vizita mea la București pentru Ministeriala UE-SUA pe Justiție și Afaceri interne a oferit ocazia să reafirm că statul de drept este un principiu esențial, și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebuie conduse și să  se asigure că legile sunt corecte, promulgate și aplicate în mod egal și imparțial.

Apreciez în mod special șansa de a ma întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.

Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele