Profesorii și studenții Universității din București, solidari cu protestele magistraților

88
2 minute de lectură

Profesorii și studenții Universității din București vor protesta în fața Facultății de Litere, într-un gest de solidaritate cu protestele magistraților, împotriva OUG 7. Actul normativ, adoptat de guvern în urmă cu două săptămâni la inițiativa ministrului Justiției, Tudorel Toader, modifică legile Justiției, la doar câteva luni de la adoptarea lor de parlament.

Joi, ora 12, la intrarea Facultății de Litere, profesori și studenți vom protesta contra abuzivei OUG 7 și ne vom arăta solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale pe care și Universitatea trebuie să le apere. Vă invităm să ni vă alăturați”, scrie profesorul Andrei Cornea, pe pagina sa de Facebook, unde transmite mesajul decanului Facultății, profesorul Emil Ionescu.

Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci.E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu”, a scris profesorul Andrei Cornea pe pagina sa de socializare.

Demersul profesorilor și studenților de la Litere survine mesajului lansat de profesorul Andrei Oieșteanu, istoric al religiilor, în mesajul ”Unde este solidaritatea universitară?” Mesajul a fost lansat de profesorul Oieșteanu după ce actorii din Cluj și de la Teatrul Național din București au ieșit pe treptele propriilor teatre pentru a-și manifesta solidaritatea cu magistrații protestatari, care reclamă subordonarea politică a Justiției de către actuala putere.

Andrei Oieșteanu i-a notificat, în mesajul său, pe rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, fost ministru al Educației în guvernul Cioloș, pe președintele Senatului Universității din București, profesorul Marian Preda, și pe președintele comisiei de etică a Universității București, profesorul Marian Popescu, cunoscuți în lumea academică pentru lipsa de toleranță față de plagiatele făcute de puternicii zilei în lucrările de doctorat. ”Dacă nu-i sprijinim, magistrații protestatari vor fi sancționați de Tudorel Toader”, a scris în finalul mesajului său Andrei Oieșteanu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele