Veneția, inundată a doua oară în ultimele zile

69
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Veneția a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile orașul a experimentat cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani, potrivit Associated Press, preluată de Mediafax.

Nivelul apei este preconizat să ajungă până la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să creară poliției să închidă celebra piață San Marco, unde apa a trecut vineri dimineață peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piața fără a se uda.

Orașul a fost inundat vineri pentru a doua oară în numai o săptămână, marți apele atingând niveluri record, respectiv 187 centimetri peste nivelul mării, determinând Guvernul italian să declare stare de urgemță.

De asemenea, tot marți Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru repararea celor mai urgente distrugeri.

Primarul Veneției a declarat că estimările pagubelor produse de inundații sunt de sute de milioane de euro și a dat vina pe schimbările climatice pentru ”situația dramatică” în care a ajuns orașul istoric, cerând urgentarea proiectului Moses pentru apărarea împotriva inundațiilor. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele