Firea: Se va ajunge la triplarea facturilor la întreținere

127
2 minute de lectură
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Marți, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, avertizează că s-ar putea ajunge la triplarea facturilor la întreținere în București, din cauza faptului că noul Program de guvernare vizează interzicerea subvenționării de către primării a gigacaloriei pentru consumatorii casnici.

„Pericol pentru bugetul familiilor din București! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreținere. Noul Program de guvernare, prezentat de Dl Orban, prevede inițiativa ministrului PNL al economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primării. Mă voi opune acestui proiect și am asigurarea și din partea colegilor Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, că parlamentarii noștri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureștenilor”, scrie, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea.

Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României, iar la PMB se întoarce 0,6%, sumă pe care Firea o cataloghează drept „infimă”.

„Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenția pentru populație. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet-Termoenergetica, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă, sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov. În municipiul București, prețul total al gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit [de] populație (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei subvenție este plătită de Primăria Capitalei”, precizează edilul.

Pentru o lună de iarnă, la o garsonieră (o cameră cu o persoană) se plătesc 109 lei/luna de iarnă subvenționat, iar nesubvenționat de primărie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă, a adăugat Gabriela Firea.

„Pentru o lună de iarnă la un apartament de 2 camere cu 2 persoane se plăteste energia termică subvenționată aproximativ 165 lei/ luna și nesubventionată de Primăria Capitalei s-ar plăti 450 lei/luna. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (trei persoane) se plătește acum 206 lei/luna de iarnă subvenționat, iar nesubvenționat 610 lei/ luna”, mai scrie Firea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele