LIVE Papa Francisc: Suveranul Pontif a revenit în București

129
7 minute de lectură

20.33 Papa Francisc a revenit în București și se îndreaptă spre Nunțiatura Apostolică

19.12 Papa Francisc a plecat de la Iaşi, oraş în care a vizitat Catedrala romano-catolică “Sfânta Maria Regină” şi a avut o întâlnire mariană cu tinerii şi cu familiile în Piaţa Palatului Culturii.

19.09 Papa Francisc: România e Grădina Maicii Domnului

18.42 Papa Francisc a recitat din Eminescu, la Iași: Ce-ți doresc eu ție dulce Românie

18.15 Papa lângă voi se simte acasă, a declarat, la Iași, suveranul Pontif

17.47 La evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Iași participă 140.000-150.000 de pelerini, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019. Potrivit evaluarii din acest moment a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Iași participă 140.000-150.000 de pelerini.

17.28 Papa Francisc a sărutat pe frunte și a binecuvântat mai mulți copii bolnavi, prezenți, sâmbătă, în Catedrala din Iași.

17.09 Numărul pelerinilor din Iași care participă la evenimentele ocazionate de vizita Papei Francisc a ajuns la 100.000.

16.47 Suveranul Pontif a ajuns la Catedrala romano-catolică Sfânta Maria, Regină, din Iași

16.22 Papa Francisc a ajuns la Iași

16.18 Circa 70.000 de credincioși îl așteaptă pe Papa Francisc, la Iași

14.33 La Iași, zeci de credincioși înfruntă ploaia torențială și grindina, în așteptarea Papei

14.28 Suveranul Pontif a făcut apel la conviețuirea în pace și pentru ca resentimentele să se transforme în ceva pozitiv. De asemenea, a spus că încurajează libertatea, fraternitatea, dorința de bine și de adevăr.

13.45 Papa Francisc a plecat de la Şumuleu Ciuc și urmeză să ajungă la Iaşi, unde va vizita, potrivit programului, la ora 17.30, Catedrala romano-catolică după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile.

13.44 Papa Francisc a dăruit Trandafirul de aur Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc

12.30 “Aici, în fiecare an, în sâmbăta Rusaliilor, voi veniţi în pelerinaj pentru a îndeplini legământul înaintaşilor voştri şi pentru a întări credinţa în Dumnezeu şi devoţiunea faţă de Preacurata Fecioară Maria, reprezentată de monumentala statuie în lemn. Acest pelerinaj anual aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti deopotrivă; participă la el şi credincioşi de alte confesiuni şi este simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii; un apel la a recupera mărturiile de credinţă devenită viaţă şi de viaţă devenită speranţă. A peregrina înseamnă a fi conştienţi că venim, ca popor, în casa noastră. Un popor a cărui bogăţie stă în miile sale de chipuri, culturi, limbi şi tradiţii, sfântul popor credincios al lui Dumnezeu care, împreună cu Maria, este pelerin, cântând milostivirea Domnului”, spune Suveranul pontif, citat de Agerpres.

11.54 A început Sfânta Liturghie susținută de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

11.17 Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat de zeci de mii de pelerini.

11.10 Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a crescut la 85.000, potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, citată de Mediafax. Județul Harghita este sub avertizare cod galben de ploi torențiale.

11.07 Papa Francisc a primit cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni.

09.10 Este cod portocaliu de ploi torențiale, sâmbătă, în județul Harghita, unde este așteptat să ajungă Papa Francisc, în cea de-a doua zi a vizitei apostolice în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, cod portocaliu de averse torenațiale pentru mai multe localități din județul Harghita.

Citiți și: LIVE Papa Francisc încheie prima zi, pe Twitter: Sfântului Duh îi place să creeze unitate

09.07 Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineața, la Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei, care va oficia de la ora 11.00 Sfânta Liturghie.

Deși plouă în zonă, oamenii și-au deschis umbrelele și așteaptă la Sanctuarul Marian sosirea Suveranului Pontif, informează Mediafax.

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Târgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

08.44 Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu pentru mai multe localități din județele Neamț și Iași, valabil până la ora 10.00. Sunt anunțate averse și căderi de grindină, cu doar câteva ore înainte de vizita Suveranului Pontif în capitala Moldovei.

08.30 Președintele Ungariei a confirmat prezența la slujba oficiată de Papa Francisc.

08.20 Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, sâmbătă, în a doua zi a vizitei sale în România, pe Aeroportul din Târgu Mureș, Suveranul Pontif fiind întâmpinat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, informează Mediafax.

Serviciul de Protecție și Pază precizează că papamobilul românesc, conceput la uzina Dacia, va fi folosit sâmbătă, în cadrul vizitei Papei Francisc la Miercurea Ciuc. Papa Francisc a ajuns vineri în România, iar în Capitală a fost transportat cu o Dacia Logan și un papamobil Isuzu, informează Mediafax.

“Așa cum a fost stabilit în concepția de securitate, Papamobilul românesc va fi folosit mâine de către Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orașele vizitate de Papa Francisc”, precizează Serviciul de Protecție și Pază.

Vineri, în Capitală, Papa Francisc a fost transportat cu o Dacia Logan de la Aeroportul Otopeni până la Palatul Cotroceni și mai apoi la Patriarhia Română.

De la Catedrala Mântuirii Neamului și până la Catedrala Sf. Iosif, Papa Francisc a fost transportat cu papamobil Isuzu.

Papamobilul românesc pentru vizita Sanctității sale Papa Francisc în România a fost conceput de uzina Dacia și SPP, în urma unei analize riguroase, informează reprezentanții SPP.

Programul din weekend:

Sâmbătă, 1 iunie: 9:30 – Transfer de la București cu avionul, spre Bacău, apoi Papa Francisc va merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

17:00 – Transport cu elicopterul pe aeroportul din Iași

17:30 – Vizită la Catedrala Romano-Catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie: 9:00 – Transfer cu avionul de la București la Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj.

17:00 – Papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

17:30 – Papa Francisc pleacă din România cu avionul, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele